5 DATING TIPS VOOR MANNEN

1. Master de kunst van aantrekkelijke foto’s

Wat is het eerste dat iemand ziet als ze op een online datingsite of app zitten? Yes, de foto’s!

Al is je tekst zo briljant, als je eruit ziet als de achterkant van een koe, of beter gezegd, niet weet hoe je je foto’s goed inzet, dan kan je het wel schudden.

Net zoals wij mannen het heerlijk vinden de vrouwen lekker te vleeskeuren, doen vrouwen dat natuurlijk ook. Immers, liever een hottie dan een ugg, en je kan niet iedereen matchen of berichten, right?

Dus ik ging het voor je testen…

En ik testte welgeteld 54 foto’s!

En dit is de conclusie:

De positieve eigenschappen die je onder andere in je foto’s wilt communiceren zijn:

 • Mannelijkheid
 • Fun
 • Avontuur
 • Muzikaliteit
 • Leiderschap
 • Zelfvertrouwen
 • Sociaal zijn

Denk dus bijvoorbeeld aan foto’s waar je als volgt opstaat:

 • Tijdens het sporten, bij voorkeur een teamsport
 • In een sociale setting met vrienden, waarbij je lacht en plezier hebt
 • Terwijl je gitaar, piano of een andere instrument speelt
 • Terwijl je BIJ TOEVAL 😉 een legendarische pose aan houdt, het type modellen-foto
 • In de natuur bij het klimmen bijv.
 • Tijdens het uitgaan met vrienden
 • Op een festival
 • Terwijl je net een onwijs gekke bek trekt
 • Terwijl je voor een groep staat en bijv. Les geeft
 • Als je iets aan het doet bent dat je écht leuk vindt
 • Op een feestje met een paar vrienden EN vrouwen (pas op, als je alleen met vrouwen op de foto staat kan het te try-hard over komen. Als er ook vrienden op staan is het meer een party-pic. Dat is wat we willen!)

Zie het zo: Stel je bent een onwijs mooie dame met een awesome leven, wat voor dude wil ze naast zich hebben… Je trekt de types aan die vergelijkbaar zijn aan wat jij in je foto’s laat zien!

De profielfoto

De go-to foto van veel mannen als je één foto van jezelf zou moeten uitkiezen is van het type: Lach eens naar het vogeltje *click!*

En dan is dit het resultaat:

Naar de camera kijkend en lachen.

Wat is daar is mee? Hoor ik je zeggen.

Simpel: het is wetenschappelijk bewezen dat het minder goed werkt!

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen een man op zijn aantrekkelijkst vinden als hij juist wég kijkt van de camera en NIET lacht.

En om het af te maken, voeg je een vleugje James Bond toe: lichte voorhoofd rimpeltjes, ogen wat dichtgeknepen en wat spanning op de mond.

En dan is dit het resultaat:

Als je deze zo naast elkaar ziet, dan moet je het met me eens zijn dat de laatste look inderdaad een stuk mannelijker is!

Absolute no-no’s

Om je met al deze goede online dating profielfoto tips toch te behoeden voor een grote fout, de top #5 foto’s waar vrouwen een absolute hekel aan hebben en die véél te vaak voorbij komen:

 • Met je naakte bovenlichaam om je spiertjes te showen
 • Badkamer selfies
 • Met je hengel en die enorme vis van afgelopen zaterdag
 • Geposeerde VoorEenDagModel.nl achtige kiekjes
 • En last but not least: Foto’s waar je een ex afgeknipt hebt

2. Een onweerstaanbaar datingsiteprofiel en profieltekst

Je foto is het lokkertje, maar je profiel is de kers op de taart.

Of beter gezegd, je kans om van een goede eerste indruk, een verpletterende eerste indruk te maken, of het juist keihard te verkloten…

Hoe vaak ik wel niet van vrouwen gehoord heb:

 

Ja z’n foto’s spraken  me aan, maar z’n profieltekst…

 

Dan gaat het om dit soort afgrijzelijke teksten:

Hoi ik ben Frits en ik ben architect. Ik heb een hond en ik kijk graag TV ’s avonds. Verder speel ik graag voetbal. Ik woon alleen in een nieuwbouw-appartement vlakbij het centrum. Ik heb een leuk leven maar het ontbreekt nog aan een leuke vrouw… Spreekt dit je aan? Stuur me een berichtje en wie weet!

 

Tja, dat is echt het niveautje ‘ik houd van puzzelen en misschien ben jij wel het laatste puzzelstukje’-slecht.

Laten we het eens analyseren:

 • Leuk al die feitjes, maar wat zegt het over JOU… ik VOEL niks…
 • Dat je alleen woont in een appartement is leuk voor je, maar is niet echt dat ik ineens heel warm van je wordt.
 • Het ontbreekt nog aan een leuke vrouw? Oei dat klinkt wel vreselijk needy.
 • Spreekt dit je aan? Er is niet zoveel wat me uberhaupt aan kán spreken.
 • Stuur me een berichtje? Precies, dat is het doel van de datingsite. Dat hoef je niet nog eens te benadrukken… 
 • En wie weet…   Nou nu voel ik de spanning wel zeg… Stel je voor! Wie weet!

Zo moet het dus niet.

Wat je wél met je tekst wilt doen is:

 • Je wilt anders overkomen dan alle andere mannen
 • Je wilt dat ze je interessant en boeiend vindt
 • Je wilt emotie en gevoel in je verhaal stoppen zodat zij die VOELT wanneer ze je profiel leest.
 • Je wilt duidelijk maken dat je schaars bent en niet zomaar tevreden bent met elke vrouw.

Een voorbeeld van zo’n goede tekst:

Waar ik blij van word? Van een rit van 50 kilometer in de brandende zon op mijn racefiets. Dit zijn de momenten dat ik me écht levend voel. Ik wil weten wat JOU het gevoel geeft volledig in het moment te zijn. Zit je liever de hele dag thuis op de bank en weet je niet wat intens genieten betekent? Reageer dan vooral niet.

 

(Overigens gaat dit met name op voor online dating sites! Wanneer je Tinder gebruikt, waar je ook ruimte hebt voor een profieltekst, wil je die heel kort en bondig houden.)

Hier zie je nog twee voorbeelden van goede teksten:

Voorbeeld 1:

Enkele maanden geleden, het was in de zomer, liep ik over het strand en genoot van het heerlijke water over mijn voeten. Ik dacht, wat zou het nu leuk zijn om een date te hebben en dan precies wanneer ze het niet verwacht haar ineens in het water te gooien!

 

Ik kan echt enorm genieten van op mijn mountainbike te springen en dan door het bos te racen. Heerlijk het geluid van de bladeren en de geur van de dennen. Daar ga ik helemaal in op.

Dagelijks ben ik creatief bezig met allerlei projecten waar ik al mijn creativiteit en energie in kwijt kan. Ik ben dan ook ondernemer en geniet van de vrijheid die het me geeft. Op zijn tijd kan ik hard werken, maar het dient een doel: Vrijheid!

Wanneer je net zo gepassioneerd bent over sport en los bent van alle regeltjes die de samenleving ons oplegt, let me know.

 

Voorbeeld 2:

Vorige maand was ik met een paar vrienden op wintersport. Daar realiseerde ik me hoe mooi alles om ons heen toch is. Op mijn snowboard bovenaan de piste kan ik echt genieten van de omgeving en de vrijheid die je voelt wanneer je naar beneden vliegt is onbeschrijfelijk. ’s Avonds heerlijk aprés skiën en gewoon genieten met vrienden om je heen. Alles kan, niks moet. Dat zijn voor mij de perfecte reisjes. Je moet écht kunnen genieten van dit soort dingen.

 

Wanneer ik niet op vakantie ben geniet ik thuis van een goede film. Dat wel met een exclusieve hap van de Appie Excellente natuurlijk en een goede wijn. Vaak met nog spierpijn van het fitnessen wat ik drie keer per week vol overgave doe.

 

Als ze hier niks bij voelt, dan weet ik het ook niet meer 😉

Andere online dating tips voor je online dating profiel

Als jij een slimme online player bent, neem je de volgende tips ook mee:

Pas op dat je niet teveel invult in je profiel. Je wilt niet wanhopig over komen.

Wanneer je een perfecte match kunt samenstellen, wees dan specifiek. Daarmee geef je aan dat je standaarden hebt. Uiteindelijk ben jij als man toch degene die de eerste berichtjes stuurt, dus je hoeft niet bang te zijn dat je een vrouw afschrikt met je standaarden.

Gebruik humor. Maar gebruik geen smileys en geen ‘haha’. Daarmee haal je gelijk alle mannelijkheid weg en ontkracht je wat je zegt. Jij bent geen pussy dus waarom zou je je ver excuseren met smileys en lacheritus!

Verplaats je continu in de vrouw. Bedenk dat emotie voor vrouwen veel belangrijker is dan voor mannen. Denk continu: Hoe kan ik haar verbeelding prikkelen? Hoe kan ik haar raken? Hoe kan ik haar het gevoel geven na het lezen van mijn profiel dat ze me al jaren kent?

Veel datingsites hebben bijvoorbeeld standaard vragen die je kunt beantwoorden zoals: Wat was je mooiste vakantie. Je kunt dan antwoorden met:

 

“Spanje”

 

Waar je helemaal niks van jezelf inlegt. Stel je bent een vrouw en je leest dat? Doet dat je iets? NEE! Beter is dan:

 

“Jaren geleden ben ik spontaan met de auto naar Spanje gereden met een ex-vriendinnetje. We hadden geen vastomlijnd plan, alleen een ‘fuck it’ gevoel en een volle tank benzine. Het werd een onvergetelijke roadtrip. Van dorp naar dorp gereden terwijl we de lokale sfeer opsnoven totdat we ons echt Spanjaarden voelden. ”

 

3. Een epic eerste bericht op een datingsite

Cool, je vindt een prachtvrouw en wil haar een berichtje sturen.. Wat is nou het beste eerste berichtje dat je kan sturen?

Of misschien heb je al tientallen berichten gestuurd maar krijg je nul respons.

What’s going on?

Grote kans dat je een paar megablunders maakt die ik je nu voor eens en altijd ga helpen voorkomen. Met de volgende tips steigt je kans op een leuke reactie met 400 procent.

Ze reageert niet

Allereerst breng ik je even terug naar de realiteit: Zoals je eerder ook al las: meiden op datingsites krijgen tientallen zo niet honderden berichten PER WEEK van allerlei kerels. En het merendeel daarvan schrijft:

 

Je ziet er leuk uit. Ik wil je beter leren kennen.

 

Of

 

Je ziet er geil uit, wil je afspreken? Me so horny.

 

Kortom, daar heeft ze snel genoeg van en opent de meeste berichten überhaupt niet eens! Selectie aan de poort dus. Ze moet heel selectief zijn welke ze wel of niet opent als ze voordat ze online daten heel snel zat wordt.

Krijg dus geen kutgevoel als maar 1 op de 10 vrouwen reageert. Het ligt niet écht aan jou, alleen aan je berichtjes!

Een slimme tactiek is een datingsite uit te kiezen die minder groot en algemeen is, zoals eDarling of Parship. Bij deze sites zitten meer hoger opgeleide en sowieso minder mensen. De kans dat ze dan je bericht opent is dan een stuk groter.

De titel van je eerste bericht

Op sommige datingsites kan je zelf een titel geven aan het bericht dat je stuurt. Wanneer ze dan een e-mail krijgt dat er een nieuw bericht voor haar is ziet ze vaak gelijk al die titel.

Die titel is dus jouw eerste kans om haar nieuwsgierigheid te wekken zodat ze je bericht opent. Standaard staat er vaak al een titel (bijv ‘Zullen we contact leggen?’) maar pas deze ALTIJD aan om eruit te springen.

FOUT:

 • Hoi!
 • Je ziet er leuk uit!
 • Zullen we meeten?

GOED:

 • Over paddestoelen en kaboutertjes
 • Bij deze ben je aangenomen als verzorgen van mijn unicorn
 • Ongelofelijk!

Je wilt je onderscheiden van de rest en haar nieuwsgierigheid wekken met je titel. Zoek iets in haar profiel wat je leuk of opmerkelijk vindt en gebruik dat om je grappige en nieuwsgierig makende titel te verzinnen.

De openingszin

Begin gewoon met een simpel HOI. Als je haar naam weet, soms staat die in het profiel, noem die ook. Hoi Floortje. Dat maakt het namelijk direct veel persoonlijker.

Verklaar vervolgens waarom je haar een bericht stuurt, en vergeet niet, ze wil iets VOELEN:

 

Ik las je profiel en ik weet niet waarom, maar ik kreeg een glimlach.

 

Of:

 

Ik kwam je tegen en ik vind dat je erg boeiend over komt. Je maakt me nieuwsgierig.

 

Zie je wat ik hier doe? Ik praat over gevoel en daarnaast maak ik haar nieuwsgierig naar mij.

Achterhalen of zij wel leuk genoeg is

Je wilt duidelijk communiceren dat je onderzoekt of zij interessant is in plaats van andersom, zoals de meeste mannen doen die zeggen: Ik vind je bij voorbaat al leuk!

FOUT:

 

Wauw, wat tof dat je aan klimmen doet. Dat is ook een van mijn passies! En ik ben ook een fan van hiphop!

 

Alsof ze dan gelijk naar slipje op de grond gooit en verkocht is…

GOED:

 

Leuk dat je aan klimmen doet. Vertel eens wat je daar zo leuk aan vindt? Ik krijg altijd een onwijs vrij gevoel van het klimmen, alsof je on top of the world staat.

 

En in een volgende berichten uitwisseling:

 

Wat is het in hiphop dat jij er zo blij van wordt?

 

In het foute voorbeeld is het heel duidelijk dat de schrijver goedkeuring zoekt maar dat stoot haar juist af. In het tweede voorbeeld nodigt de schrijver haar uit meer over zichzelf te vertellen en geeft subtiel aan dat hij het ook leuk vindt, zonder dat expliciet te benoemen.

De humor methode

Je kunt het ook compleet anders aanpakken en extreem veel humor gebruiken. Door uit te dagen. Als zij hard moet lachen tijdens het lezen weet je dat je goed bezig bent.

Stel dat ze schrijft dat ze interieur architect is:

 

Bij deze laat ik je weten dat je bent aangenomen als mijn persoonlijke interieur verzorger.

 

Je taken bestaan uit de hele dag achter mij aan lopen en zorgen dat alle rotzooi die ik maak opgeruimd wordt. Je werkt maandag tot zondag van 7:30 tot 23:00, je krijgt 2 vakantiedagen en je verdient 3,50 euro per dag. Je kunt volgende week maandag beginnen.

 

Vervolgens sluit je af met “Je weet toch” en begin je je normale bericht.

Gegarandeerd dat je een leuke respons krijgt! Als ze het rollenspel mee speelt weet je dat je helemaal goed zit.

Structuur van je bericht

Je berichtje zal er ongeveer als volgt uit gaan zien:

 

Hoi [naam]

 

[eventueel grappige opening]

Opening: waarom stuur je een bericht

Refereer naar 2 à 3 leuke dingen die je van haar leest.

En geef het een en ander prijs over jezelf, zodat ze nieuwsgierig wordt en daar vragen over gaat stellen.

Stel haar ook één of enkele vragen maar overdrijf hier niet mee.

Sluit af (Gr, Mark)

 

Het belangrijkste dus: zorg dat je in emotiewoorden praat en dat je niet té enthousiast en makkelijk bent!

Als je dit mastert ga je gegarandeerd epic reacties krijgen.

4. Wordt aantrekkelijker en interessanter dan 95% van de mannen

De vraag die ik het vaakst krijg via e-mail is deze:

Okee, ik heb een match, maar hoe zorg ik nou dat het leuk wordt en ze uiteindelijk met me op date wil?

Yep, de meeste gasten zijn bizar goed in het laten doodbloeden van gesprekken.

Het lijkt niet zo moeilijk om je gesprek oersaai te maken…

Soms denken ze dat het goed gaat en ineens heeft ze geen zin meer of krijg je een berichtje als:

 

Hey ik vind het wel leuk met je praten maar meer zit er niet in.

 

Ouch, dat haten we allemaal bro! I know the feels…

Kijk, je wilt een vrouw alles laten voelen, behalve saaiheid. En daarom heb ik één motto dat je kan hanteren bij elk bericht dat je stuurt:

 

Krijgt ze hier een glimlach van.

 

Waar ze geen glimlach van krijgt:

 • Saaie gesprekken over hobbies, waar ze vandaan komt en haar werk
 • Wat je vandaan gedaan hebt op je werk
 • Nette kantoorhumor
 • Over de top complimenten

Waar ze wel een glimlach van krijgt:

 • Plagerijtjes
 • Onder de gordel en seksuele humor
 • Diepe motivaties, de reden WAAROM ze doet wat ze doet
 • Avontuur, vakanties
 • Rollenspelen

En basicly is deze laatste lijst te verdelen in twee dingen: Flirten en Diepe connectie.

Flirten

Ik haat de term flirten omdat het namelijk voor de meeste mensen hartstikke onduidelijk is. Als ik zo rond kijk lijken de meeste mannen ‘gewoon praten met een vrouw’ als flirten te zien.

Helaas bro’s!

De bekende slagzin van de basisschool:

Meisjes plagen kusjes vragen

Komt misschien nog wel het dichtst in de buurt.

Flirten is haar continu plagen en uitdagen met een grijns.

Kleine duwtjes geven en af en toe juist weer naar je toe trekken.

Veel mannen die last hebben van het zogenaamde Nice Guy Syndroom denken dat plagen en pesten niet aardig en vriendelijk zijn.

Maar weet je,

Het zorgt juist voor een bepaalde spanning, en spanning is niet altijd negatief!

Daarom heet het aantrekkingskracht… Er is een spanning tussen een man en een vrouw.

En die spanning krijg je niet door gewoon vriendelijke gesprekken te voeren.

Hier zie je nog wat voorbeelden:

Diepe connectie

Het tweede element is diepe connectie. Naar mate je meer geinteresseerd bent in een relatie voeg je dit meer toe, want dít is wat het verschil maakt tussen een sterke aantrekkingskracht en een diepe verliefdheid.

Natuurlijk moet je vooral zelf bepalen waar je voor gaat. Ik adviseer je om eerst veel lol en ervaring op te doen voordat je je aan één vrouw bindt 😉

Normaal gesproken heb je vrij oppervlakkige gesprekken over allerlei dingen als:

 • Waar woon je
 • Wat voor studie doe je
 • Wat zijn je hobbies
 • Wat voor werk doe je

En deze zijn extreeeeem oppervlakkig.

Wanneer je échte connectie maakt ga je het hebben over de reden achter wat ze doet: De WAAROM:

 • Waarom doe je het werk dat je doet
 • Wat fascineert je daar zo in
 • Wat raakt je in je passies
 • Waar wordt je nou écht blij van

Dan heb je het ineens over haar emoties. En dáár zit echte connectie onder de oppervlaktelaag.

5. Polariteit is aantrekkingskracht

Daan, wat lul je nu weer voor vage shit…

Een vrouw voelt zich aangetrokken tot mannelijke energie net zoals jij je aangetrokken voelt tot vrouwelijke energie.

Ga maar na: Wanneer een vrouw zich heel dominant opstelt of wat minder toonvariatie in haar stem gebruikt en kortaf praat, typisch mannelijke eigenschappen, vind je dat waarschijnlijk extreem onaantrekkelijk.

En dat is precies wat een vrouw voelt als een kerel teveel vrouwelijke energie heeft…

Heel springerig is, en het ergste:

Niet kan leiden

Als ze ergens van opdroogt daarbeneden is het wel van een kerel die zegt:

 

Zeg jij maar wat we gaan doen

 

Of

 

Wat wil jij eten schatje?

 

NEE! Een man moet leiden!

Ik zie je denken:

ja maar zij heeft ook een mening toch? En het maakt me echt niet uit wat we doen of eten en ik wil dat ze blij is?

Ik zal je eens iets uitleggen.

In de huidige westerse maatschappij, zeker in Noord-West Europa, is in de afgelopen decennia erg veel veranderd in de mate waarin we doorgaans in onze mannelijke of vrouwelijke energie zitten.

Tot halverwege de twintigste eeuw was er een duidelijk rolverschil tussen man en vrouw.

De man bracht geld in het laatje en was duidelijk de baas thuis. Hij was de LEIDER en leidde zijn vrouw en kinderen.

De vrouw daarentegen had een verzorgende rol. Zij zorgde dat er eten op tafel stond en zorgde voor de kinderen en het huis.

Door de emancipatiebeweging is deze polarisatie van rollen verzwakt of soms zelfs helemaal teniet gedaan.

Ondanks dat deze emancipatie een goede ontwikkeling was, heeft het ook gezorgd dat vrouwen veel meer in hun mannelijke energie zitten en mannen juist in hun vrouwelijke energie.

De hedendaagse vrouw wil ook een carrière en vindt het niet vanzelfsprekend dat zij het huis moet schoon houden.

De man van nu accepteert de vrouw veel meer als zijn gelijke en neemt elke week ook een papa-dag om tijd door te brengen met de kinderen.

Wat je echter wel moet weten:

 

De man en vrouw zijn GELIJKWAARDIG, maar ze zijn niet GELIJK

 

Dit betekent zoveel als dat ieder gelijke rechten heeft, maar dat mannen en vrouwen vanuit de evolutie niet gelijk zijn en in hun kern andere dingen nastreven en aantrekkelijk vinden.

Check hier een voorbeeld hoe ik met positieve dominantie een vrouw helemaal gek maak:

Een echte vrouw wil dus een échte man. Een man die weet wat hij wil en durft haar vast te pakken en te leiden, in plaats van een watje die naar haar luistert en met haar meepraat alsof hij haar beste vriendin is.

Pas wanneer een vrouw die andere (magneet)pool voelt van echte mannelijkheid, pas dan voelt ze zich echt aangetrokken. Net zoals dat jij een echte sensuele vrouw wilt en geen manwijf.

De volgende keer als je dus op een date bent of een datelocatie moet kiezen, twijfel geen seconde en neem de leiding. JIJ BESLIST.

Ik heb dit lang getest en ik ga er alleen nog maar verder in, en weet je, vrouwen vinden het heerlijk. Dat alles hun gewoon overkomt en een man weet wat hij doet.

MAN UP brozilla!

Uitgelicht

CONTACT

Vindjouwdatingsite
Ampsen 8
7608 MN  Almelo

info@vindjouwdatingsite.nl